Ansatte

Mads Haaland-Paulsen


Mads er gründer og oppstartsleder av natur. Helt siden barndommen har han vært nysgjerrig og ønsket å bygge ting. Etter ungdomstiden seilte han rundt større deler av jordkloden. Mads er utdannet siviløkonom ved Handelshøyskolen BI. Arbeidslivet har bestått av å bygget opp nye virksomheter.

Over 40 virksomheter har nytt godt av Mads sin erfaring og arbeidsinnsats så langt gjennom Get Started! i de 6 årene han har drevet firmaet. Arbeidsområdene spenner fra strategi og ledelse til markedsinntreden, kapitalinnhenting, økonomisk oppfølging ….-og ikke minst det å starte en ny virksomhet. ”Hardt arbeid og fantastisk nerve” sier Mads. ”Gründere kjenner at de lever.”

Før Get Started! AS har Mads 16 års ledererfaring fra internasjonale selskaper. Hovedvekten av tiden har han jobbet med å etablere nye virksomheter.

Mads var en av de 2 første norske ansatte i Vitusapotek kjeden i år 2000. Han har vært med på å bygge kjeden fra stiftelse til det var 135 apotek, og 4,5 milliarder i omsetning i 2006. Han har hatt ansvar for økonomifunksjonen, markedsføring, innkjøp, og nye markeder i kjeden. Mads kommenterer det som: ”Hardt arbeid og en fantastisk investering for eierne”

Ellers kan det legges til at internasjonal erfaring kommer fra å jobbe tett med kollegaer også i legemiddelbransjen der største delen av kontaktene er fra Sverige, Storbritannia og Tyskland. Mads snakker engelsk, svensk og spansk ved siden av norsk. Han er gift med Tine og har en sønn på 16 og en datter på 10 år.

bildeMads

I 2007 begynte han å jobbe med markedsinntreden for en apotekkjede i Sverige. Der gjorde han forarbeidet med lobby, myndighetskontakt og rammevilkår før han ledet oppbygningen av apotekkjeden DocMorris Apotek. Han har bygget opp et stort kontaktnett både innenfor næringsliv, myndighetsorganer og politikere. DocMorris stod for en av de raskeste butikkekspansjonene i Sverige uansett bransje, da de åpnet et apotek i uken over en 15 måneders periode. ”I Docmorris bygget vi en entreprenørkultur med kraft og retning som gjorde at konkurrentene ble skremt av tempoet vårt”, oppsummerer Mads.

Anne Lise Hild Berger

Prosjektleder og Interaksjonsdesigner

Anne Lise er utdannet Ingeniør i Industriell Design, med fordypning og hovedoppgave i Interaksjonsdesign/UX- Design. Hovedoppgaven førte til Ingeniørenes Expo-Pris 2017, Prisen for «Mest innovative produkt». Produktet som ble utviklet er nå i bruk hos blant annet Tine og Nestlé.

Studiet Industriell Design er bygget rundt prosjektarbeid knyttet til design av produkter, varer og tjenester. Det inkluderer fysiske gjenstander, også utvikling av brukergrensesnitt og designstrategier. Studiet innebærer tradisjonelle ingeniørfag som gir innsikt i å kombinere design med gode tekniske løsninger. Interaksjonsdesign er også et viktig fagfelt.

Anne Lise`s rolle i Get Started! AS er blant annet rådgivning, samt å lede forretning og innovasjonsprosjekter mot kundens mål. Hun brenner for å benytte designmetodikk, og design tankegang for å skape produkter og tjenester med funksjon, nytte og mening for sluttbrukeren.

Ved aktiv bruk av «Design Thinking» og designmetodikk som verktøy for strategi og vekst i prosessen, legger hun til rette for medskaping med kunden ved å forme en forretningssak, få innsikt i hva de er usikre på, og hva et nytt produkt eller en tjeneste bør gjøre. Hun jobber med kunder i ulike deler av deres forretningsprosess, fra scoping til levering.

Anne Lise har erfaring fra IT-bransjen hvor hun jobbet som systemarkitekt. Der har hun benyttet fagområdene hun brenner for i produktutvikling og optimalisering av produksjonsprosesser.

EPOST:

annelise@getstarted.no

Christine Mjærum


Prosjektleder

Industridesigneren Christine startet i 2016 som intern i Get Started!, og er nå prosjektleder og gründerhjelper. Industriell design karakteriseres som en strategisk problemløsende prosess som driver innovasjon, bygger forretningssuksess og bidrar til bedre livskvalitet gjennom innovative produkter, systemer, tjenester og opplevelser. Dette er kunnskap Christine bidrar med i prosjektene.

Hun kjente tidlig på en trang til å være kreativ og satt gjerne i timevis med tegning fra ung alder. Denne trangen forsvant aldri og formet derfor veivalgene videre. Etter videregående tok hun fatt på arbeidslivet og jobbet noen år i butikk med lengst erfaring fra lampe- og interiørbutikk. Her ble hun etterhvert butikkansvarlig og var med på oppstart av nye avdelinger.

Christine gikk deretter over i kundeservice bransjen og jobbet på et nasjonalt kundesenter med hovedansvar for forbrukersaker, samt med andre back-office oppgaver og interne prosjekter. Tilsammen har hun opparbeidet 15 års erfaring i butikk- og kundeservice bransjen.

CV bilde

Den kreative trangen begynte derimot å vokse seg for stor, og i en alder av 30 år tok hun derfor fatt på høyere ingeniørutdannelse innen design. Gjennom studiet har hun opparbeidet seg kunnskap om design thinking, produktdesign, interaksjonsdesign, økodesign, materialer, innovasjon og visuell kommunikasjon i tillegg til ingeniørfaglige disipliner.

«Jeg brenner for gode løsninger som bidrar til positiv utvikling i samfunnet», sier Christine, og legger til at hun ønsker bruke sin kunnskap for å løfte virksomheter som sitter på gode ideer og løsninger.


Ondrej Pekarek


Ondrej har bakgrunn fra finans, økonomi og logistikk. Han startet i mai 2016 som intern i Get Started! og er nå prosjektleder og gründerhjelper. Som nysgjerrig student og sulten på utfordringer reiste han og jobbet mye i utlandet, blant annet England, Spania, Italia og Canada. «Dette utvidet perspektivet mitt, bygde opp selvtilliten, lærte meg ydmykhet og sosiale og internasjonale ferdigheter.»

Etter gymnasiet i Tsjekkia sto Ondrej i veikrysset mellom IT og finans. Valget falt til slutt på finans grunnet den store interessen for finansmarkedet. IT-interessen forsvant derimot aldri, Ondrej er derfor selvlært og holder seg oppdatert på denne fronten. Etter noen år på universitet tok Ondrej en pause og reiste til Canada, hvor han jobbet blant annet som snowboardinstruktør og sykkel/kano guide.

Tilbake i Tsjekkia åpnet det seg en mulighet til å bli utvekslingsstudent. Ondrej valgte Norge på grunn av hans lidenskap for fjell, snø og fisk. Med en oppnådd Bachelor of Business Administration bestemte han seg for å fortsette utdannelsen i Norge.

aaeaaqaaaaaaaanpaaaajgrjzdzkotiwltm5n2ytndzmnc1hotfmltnkzmvin2riogeyoa

Ondrej gikk videre til Handelshøgskolen BI og fullførte en mastergrad i International Management. I løpet av disse studiene fikk han sin første jobb i Norge – som sykkel- og ski spesialist for Intersport Norge. Jobben handlet mest om faglig kunnskap, presisjon og kundeservice. Etter studiene ble han hentet av et logistikkselskap i Norge, Ontime Logistics, for å optimalisere lagring og distribusjonssystemet i selskapet. I løpet av 2 år hadde Ondrej flere roller innenfor drifts- og forretningsanalyse. Han er derfor løsningsorientert og god på analyser, optimalisering og forretningsmodeller. Dette er kompetanse som Ondrej bidrar aktivt med i prosjektene våre.

Ondrej har god kompetanse innenfor innovasjon og markedsvalidering fra en av mest effektive systemer ute, «Moonwalk innovasjon».

I dag snakker Ondrej norsk, engelsk, tysk og tsjekkisk og bor sammen med Elina og sine to små barn, en sønn og en datter.